När jag var 22 år gammal arbetade jag som volontär i Ecuador, vi va ett gäng goa och väldigt förväntansfulla svenskar som landade på flygplatsen. Jag trodde att jag visste vad som komma skall men det gjorde jag verkligen inte. Vi mötes av en explosion av smaker och färger. Det fanns väldigt vackra rika områden men även väldigt fattiga.

Vi skulle hjälpa till att bygga en skola på ett väldigt utsatt och fattigt område. Jag rördes djupt utav människorna runt om kring mig. Att dom trots att dom ägde så lite delade med sig av allt. Jag försökte tacka nej till att dela den lilla mat som dom hade på bordet men då dom fortsatte att erbjuda var det bara att tacka så hjärtligt till den traditionella maten. Förutom människorna runt om mig fanns det även djur som lämnade djupa spår. Vart man än gick hittade man hemlösa hundar och det var en liten valp som jag blev storm förtjust av. Valpen bodde utanför min fadderfamiljs hus i en låda och varje gång som jag gick ut sprang han alltid fram för att hälsa. Efter en månad av arbete följde valpen som jag döpte till Bingo efter mig vart jag än gick. Jag hade matat honom varje dag och till och med tvättat honom. Då jag på så kort tid lyckats bli så fäst vid Bingo bestämde jag mig för att ta hem honom till Sverige.

Det var en lång och dyr process att få med mig Bingo hem men efter en månad av karantänen så satt vi på planet hemåt. Sedan dess har Bingo aldrig lämnat min sida. Han är med på alla mina äventyr, som min trogna partner. Alla på kanotföreningen hälsar glatt på honom och han hälsar alltid tillbaka. För att se till att Bingo är bekväm på våra kanotutflykter har jag blivit stammis på Hansesgården , dom har allt jag kan tänkas behöva för att hålla honom sval när vi är ute och paddlar på somrarna, vilket är varför jag har köpt ett häftigt Silvertäcke åt honom. Dom har dessutom flera olika sorters leksaker som jag har köpt till honom. Bingos favorit är nosework som är små dosor med olika dofter som jag lägger runt tältplatsen så han får spring runt och söka. Han börjar bli lite till åren nu men ibland får jag allt med honom ut och leka i vattnet också, vilket alltid är roligt.

Vi ses!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *