Efter som att det var en sådan succé med att brygga vårat egna föreningsöl inför förra kanoteventet, ska vi försöka utveckla våran hembryggning ifrån öl till vin den här gången. Detta kommer verkligen bli ett spännande projekt att göra eget vin . Speciellt spännande kommer det bli då jag blev tilldelad detta uppdraget, jag som är helt hopplös när det kommer till att läsa recept. Det få gånger som jag försöker mig på att lagar mat eller baka brukar det alltid sluta med en tripp till ICA för att köpa något färdigt. Så vi får hoppas att det kommer gå bättre den här gången. Tur nog är juryn inte särskilt kräsna.

Vi kanotfolk är oftast väldigt vana vid att det är mer fokus på hur lång tid det tar att tillreda något och hur mycket näring något innehåller än själva smaken. När man är ute på äventyr i en kanot har man begränsat förvaringsutrymme så förutom vattenflaskor och ett stormkök så får man inte plats med mycket mer. Oftast är det snabbnudlar och tonfisk i burk som står på menyn, helt enkelt mat som inte behöver hållas kylda och som inte tar för mycket plats. Huvudfokus ligger på hur mycket energi man kan få ut av maten som man konsumerar och hur länge det håller en mätt. Det är inte ofta man har tillräckligt med energi kvar efter en lång dag av paddlande att ställa sig och fiska, vilket dessutom alltid är en vild chansning att man lyckas få napp. Då det är en sådan vild chansning att fiska föredrar jag mina snabbnudlar på burk, redo att ätas på mindre än 10 minuter.

Flera av veteran klubbmedlemmarna kör oftast tomma väskor när dom är ute. Förutom det absolut nödvändigaste så har dom inte med sig något. Dom fiskar med vässade grenar, tänder brasor med flintsten och sover under öppen himmel. Jag hade själv aldrig klarat mig utan min sovsäck och mitt väldigt funktionella och dyra tält. Man blir väldigt imponerad och lite generad när man möter dessa oftast över 65 herrar när dom är ute. Dessutom paddlar dom ofta förbi en i en redig fart när man sitter där i sin egna lilla värd och bara njuter av naturen och lugnet. Jag ser paddling lite som meditation ett sätt att slappna av och komma bort ifrån det hektiska liv som jag lämnar hemma, till skillnad ifrån dessa äldre herrar som verkar se det som en Robinsontävling.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *