God morgon mina kära läsare och kanotfarare.

Idag har jag kört en kort dag på badhuset då min kära far har gjort något jäkligt kul.

Han har faktiskt köpt sig en väldigt vacker veteranmoped.

Han har alltid haft veteranmoped hemma men det har alltid varit någon sliten igenrostad skapelse som det aldrig blivit något av. Men när jag var yngre så hjälpte alltid mig pappa med min moped.

Jag hade en riktigt fin Puch Mexico, en ganska sällsynt model som ser lite ut som en Puch Alabama men något modifierad.

Jag har så många fina minnen från när jag och min far var i garaget hela helger ibland och skruvade på den mopeden och gjorde den till nästintill nyskick. Jag tror att han också tyckte mycket om dem stunderna då det var ett sätt för oss att prata och umgås under en ganska hektisk period i båda våras liv. Det var liksom något som fick tiden att stå lite still.

Tyvärr så slutade det inte så bra för min Push Mexico, jag frontal krockade med en stillastående bil på en parkering och den blev rejält tilltryckt i fronten och jag hade inte tid eller ork att ta tag i det och fixa den så den har bara stått i min Pappas garage sen den vinterdagen i februari när jag var 17 år gammal. Åldern var ju självklart också en faktor till att jag inte fixade den eftersom att jag skulle ta körkort strax efter vintern var över så det kändes onödigt.

Men nu har ju min far köpt sig en Puch Dakota som är helt renoverad och i otroligt fint skick.

Jag tänkte därför faktiskt ta tag i Min Puch Mexico så att jag och farsan kan börja åka lite ihop när snön har lagt sig och vägarna är torra igen.

Jag har letat runt en del efter billiga mopeddelar och har hittat en bra hemsida med stort utbud av det mesta till äldre mopeder som heter ettanmopeder.se. Där har jag faktiskt hittat det jag behöver och har beställt hem det. Så förhoppningsvis kan jag och pappa börja spendera tid i garaget tillsammans igen och laga min Puch som stått helt ensam i så många år.

Ska bli fantastiskt härligt att få skruva lite med farsan i garaget och få reda på hur det är med han och hur hans liv går. Jag tror jag och han har mycket att prata om.

Nu ska jag ringa farsan och överraska honom med nyheterna. Tror han kommer bli väldigt glad att höra att jag också tänkte ta upp mopedåkande igen.

Tills nästa gång, ha det fint!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *