Tjena Tjena! 

Har våren börjat hos er också? Det har den här och det är grymt gött! Frun hittade snödroppar i trädgårdslandet och igår grillade vi ute med några vänner och delade på en back öl, John hade med sig från ett lokalt bryggeri i fjällen där han varit en vecka med jobbet på skidsemester. Ibland är livet verkligen helt perfekt för stunden, det gäller att vara tacksam för de stunderna. Blev rätt nerkyld dock av att vara utomhus så länge och stillasittande, men det löste ju sig av att vi har en bastu hemma där frun o jag sedan avslutade kvällen, som pricken över i:et. 

Kör på “det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” denna veckan också, så lager på lager av funktionskläder, underställ i merinoull och en bra vindtät skaljacka. Ska nämligen låna en polares speedheater infrared paint remover för att ta bort den flagnande färgen på två av kanoterna och sedan måla om dem. Har dragit mig för att göra det eftersom det skulle ta så lång tid, men så fick jag tipset om detta av polaren som jobbar som snickare så han vet vad han snackar om. Enligt honom ska det gå sjukt fort att få bort den gamla färgen så här så det ska bli kul att prova faktiskt. Och så jävla nice om det faktiskt funkar så får i ordning kanoterna innan säsongen drar igång igen.

Men nu först har jag lovat frun att hjälpas åt med att beskära äppelträden, fullt med vattenskott på dem och dags att såga bort det nu innan det börjar komma blomknoppar på dem. Vi var ute en timme häromdagen och beskar ett av träden, två träd kvar att göra iordning så blir några timmars jobb till. Alltid är det något att fixa med en stor trädgård, vilket vi ju båda älskar. Det ger ju belöning sen, som med träden – fantastiskt att få runt hundra kilon äpplen sen i sommar. Vi brukar koka mycket av det till äppelmos, men också byta bort mot bär och annat med grannar och polare. 

I utbyte mot lånet av speedheater infrared paint remover har jag lovat min polare att han får låna en av kanoterna över en helg sen gratis, båda är väldigt nöjda med utbytet. Var ju såhär folk gjorde mer förr och som man pratar om i samband med cirkulär ekonomi, vilket är en bra idé enligt mig. 

Hörs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *