Jag letar efter pokaler

Hej allesammans,

Så en vän och jag har planerat på senaste tiden att få igång en tävling ute till sjöss! Eftersom vårvädret är här och det bara blir varmare och varmare, så har vi börjat fundera på att dra igång den här tävlingen bland våra vänner och bekanta. Vi måste dock ta i beaktande att coronaviruset kan ställa till det. Jag är iallafall lite rädd för framförallt min sambo, hon har astma, så jag är kinkig men samtidig tänker jag att den svenska strategin att inte stoppa landet är bra. Vi fortsätter leva som vanlig och vi hoppas på det bästa.

Så, vi har börjat smida planerna och jag har börjat träna lite. Att vara ute på och paddla gör man ju själv, så ingen risk för smitta där, inte. Jobbet just nu är galet trist, jag har fått en sån där permittering, så något måste jag göra av min lediga tid och jag har mycket svårt för att vara hemma och göra nada. Så, paddla kanot känns som den perfekta aktiviteten och det blir bara bättre och bättre med vädret, så det finns inget som stoppar mig (om inte jag får det där coronavirus).

Men tävlingen ja! Vi har iallafall börjat diskutera saken och börja planera, bland mina uppgifter är att designa själva tävlingen alltså vad som ska hända under tiden samt att titta efter kanot pokaler. Jag har börjat iallafall med pokalerna, har sett en hel del saker ute på nätet men har inte bestämt mig än för vad jag ska föreslå för de andra. Inga beslut får tas ännu, utan vi ska endast komma med idéer, vi ska utreda hur vi ska göra, vad vi ska köpa och sen får vi fortsätta smida planerna med lite mer krut på fingrarna, så vi gör det här rätt. Det ska iallafall bli riktigt riktigt kul om vi kammar hem det här projektet.

Ta hand om er i dessa oroliga tider.

 

Högsäsong och mycket att göra

Hallå där alla!

Det var verkligen ett tag sen jag skrev känner jag men sommaren har startat med sådan fart att jag hinner göra allt under min vakna tid och sen sover jag, sen kör jag på igen. Det här är högsäsong för mig. Min sambo hjälper mig något otroligt mycket men just de senaste veckorna har hon varit så upptagen med en tävling hon ska på. Det har tagit mycket tid ifrån oss båda men tävlingen är om ett par dagar och efter det så blir det lugnare för henne och då kan hon stötta mig med kanotklubben. Jag hoppas hon vinner för hon har kämpat så hårt!

Bland kanotklubben och vaktmästeri-jobbet har min sambo dock börjat prata om fillers alingsås. Där kan man tydligen få en snygg ansiktslyft, för hon känner att hon behöver det. Jag kan tycka att det är lite svårt att säga nej. Jag vet att det inte är första gången hon säger så. Jag tycker ändå att man ska göra saker som gör en glad. Jag startade min kanotklubb av ren hobbykänsla och än idag är det något jag verkligen brinner för. Nu säger inte jag att min fru ska hålla på med fillers hela livet men gillar hon det, så bör hon göra det.

På tal om vaktmästeriet, så har det varit så galet mycket jobb där senaste tiden men sedan några dagar tillbaka verkar det börja lugna ner sig, vet inte om det är att många familjer har åkt på semester men det är skönt att få lite lugnare dagar. Det har varit annars en rätt upptagen tid. Nu ska jag koncentrera mig mer på klubben, då jag och min fru har lite planer på att kunna ta ledigt i slutet av sommaren (vi får se). Om vi kan ta en bra ledig tid, så kanske åker vi utomlands på en liten upptäcktsfärd.

Hoppas ni alla har det riktigt bra!

Det har varit en fantastiskt och galen vecka. Kanske inte den bästa starten på en vecka som man hade hoppats på, då min bil havererade på väg till jobbet i måndags, mitt upp i ett väldigt spännande program som jag lyssnade på Svensk Radio. Men trots detta har allt ändå rullat på rätt smärtfritt. Haha rullar kanske inte va rätt ord om man säger så men ni förstår säkert vad jag menar. För dom som känner mig är jag utom desslikes dålig på bilar. Helt okej på att köra dom men utöver det är jag helt hopplös. I detta fall hade jag ignorerat en av det röda lamporna lite för länge och vem visste att man faktiskt behöver luft i däcken. Hahaa

Falk kom för att hämta mig där strandad på kanten av motorvägen. Jörgen som bärgaren hette skrockade glatt när han såg att jag hade ett däck i bagaget och alla tillbehör, så egentligen ”borde” jag inte ringt dom utan bara bytt ut det söndriga däcket med ett nytt. Men han förstod snabbt att jag var helt hopplös, så medans Jörgen bytte mitt däck stod vi och snackade ett tag. Han var en riktigt trevlig karl, en sån där stereotypisk macho man, sketen om händer och ansikte av sot och olja, färgglada arbetar kläder även dom lortiga, en kraftig Sibylla mage hade han också. Han tog tag i magen och kastade back huvudet när jag sa att jag aldrig tidigare bytt däck tidigare, statspojke som jag är. Detta var för honom en helt främmande tanke att en vuxen man inte skulle kunna byta ett bildäck,men så illa var de. Medans han satte på däcket pratade han utbildande vad han gjorde, i hoppet att jag skulle lära mig något på kuppen. Så detta var alltså inte en så farlig upplevelse. Utan snarare riktigt trevlig! Och vem vet nästa gång jag kanske klarar mig.

När Göran var klar med däckbytet och lagt mitt gamla däck i bagage skakade vi hand och Göran sa att jag var välkommen förbi deras verkstad om jag ville lära mig mer om bilar. Han sa – ”Hälsa från mig så vet grabbarna vem som skickade dig.” Jag lovade att tänka på saken. Men tanken blev kortvarig när jag såg hur smutsig min hand var efter att ha skakat Görans hand. Jag är helt enkelt inte byggd för att arbeta med bilar.

Fredags-feeling

Hej på er!

Hoppas ni mår bra, det gör jag! Det är fredag och solen skiner, jag har precis avklarat ett spinningpass på lunchen och det är bara 2 timmar kvar tills jag ska hem till min underbara flickvän, megamysa fredags-style och ha en hel helg att se fram emot tillsammans med den jag älskar mest! Hur skulle jag inte kunna må bra?!

Hela dagen idag har både jag och alla kollegorna haft värsta fredags-feelingen, dagen har gått relativt snabbt och jag har haft mycket att göra hela dagen, det gillar jag! Jag har varit produktiv och dagen har gått fort, riktigt skönt. Jag pratade med en kollega rätt länge förut om han och hans tjejs bröllop som dom håller på att planera, riktigt spännande att höra hans tankar och ideéer och jag kan verkligen se hur lycklig han är när han pratar om det, härligt att se, han har verkligen träffat the one. Jag vet ju att jag träffat min the one också, frågan är när jag tar modet till mig och ställer den stora frågan..

Han nämnde iallafall att de funderar på att hyr en kock vilket han frågade mig om vad jag tyckte, och jag sa har ni budgeten på det så kör, det kan nog vara riktigt nice att få både förrätt, varmrätt och desserten lagad av en riktig kock! Jag ska ju liksom komma med, och jag älskar ju mat haha!

Appropå bröllopet, måste jag ju köpa någon riktigt fin bröllopspresent till honom och hans då fru(!), så jag och min tjej ska nog in till stan en sväng i helgen och kan passa på att kolla efter något då. Resten av helgen tänkte vi bland annat gå ut på en lång och härlig (förhoppningsvis solig) promenad ute i vår favoritskog med hunden på söndag. Vi tänkte ta med lite matsäck ut också och laga lunch ute i skogen, vi älskar ju sånt där så vi hoppas på strålande sol och en mysig söndag ute i det friska.

På söndag eftermiddag får vi också besök av min flickväns syster som ska stanna 2 nätter hos oss tills på Tisdag alltså. Det ska bli kul, tjejerna har båda ledigt men jag jobbar tyvärr både måndag och tisdag. Jag tänkte dock att jag kan sammanstråla med dom efter jobbet och hitta på något kul på måndag kväll.

Nu ska jag fortsätta med det sista på jobbet här och snart avsluta för dagen, hoppas ni haft en riktigt härlig vecka och att er helg blir underbar. Så hörs vi snart igen!

Hejsan!

Hej på er!

Hur står det till med er? Med mig är det bra iallafall, det är tisdag och solen skiner. Jag jobbar kortvecka idag tack vare påskhelgen, så jag är ledig både torsdag och fredag faktiskt, vilket betyder att det är “fredag” imorgon redan, haha! Har ni några planer för påsken? Firar ni påsk?

Min kära sambo har också tagit ledigt så det blir härligt att ha lite långhelg tillsammans, vi hade tänkt förbereda vår uteplats inför sommaren. Städa altanen, vi brukar skölja av allt trä och skrubba, sedan tvättar vi av alla möbler. Vi hade tänkt plantera lite blommor också så det känns mysigt!

På tal om ingenting, jag ringde precis ett samtal till tandläkare i hisingen, jag har känt hela helgen att en tand är väldigt vass. Jag tror att jag råkade bita av den på lunchen i fredags så jag tänkte att det är bäst att kolla upp! Jag vet att min bror var med om samma sak för något år sedan och det är ju mindre roligt. Men förhoppningsvis är det inte en lika stor bit som försvunnit som det blev för honom. Ibland kan det ju kännas som större än vad det är. Ibland tycker jag att när man har en plita eller ett litet sår i munnen så känns det jättestort och så kikar man in i munnen och där ser man världens minsta sår.

Ja nu börjar ju säsongen för kanotkubben snart också! Kom att tänka på det när jag ser solen strimma in genom förnstrerna här på kontoret, underbart tycker jag! Kanske att det blir en liten städning av min och sambons konoter i helgen också.

Ni får ha det så fint sålänge hörrni så hörs vi snart igen!

Vårkänslor och skönhetsbehandling.

Hallå alla vårkänslor-fyllda människor,

Det är så härligt att solen börja lysa mer om dagarna, den här känslan som kommer fram när man börjar övergå från vinters mörka tider till de ljusa morgnarna, de ljusa eftermiddagarna, kvittrande fåglar, det är helt enkelt underbart. Dock var det ju så att jag stod en sån där vacker morgon framför spegeln i badrummet, jag hade precis duschat. Poängen med att duscha är att man ska känna sig fräsch och nästan som ny och viss, på ett sätt kände jag det men när jag kom närmare spegeln såg jag mig själv. För tusan vad jag behöver en ansiktsrengöring kände jag.  Jag måste göra nåt åt saken, speciellt nu när man liksom börjar få dessa vackra känslor som våren framkallar. Det bästa med den här idén är att min tjej kommer att älska det, för hur många gånger hör man sin kille säga: Du babe, ska inte vi köra en ansiktsrengöring?

Frågan är, hur går en ansiktsrengöring till? Ni som har mer erfarenhet, vad vet ni om saken? Själv föreställer jag mig att man blir skrubbad med nån skön ansiktssvamp och nån god kräm för ansiktet. Jag har något avlägset minne av att min mamma blandade typ socker och yoghurt och så gick hon runt huset med det på ansiktet. Det var lite märkligt tyckte jag då. Hur som helst, jag tror min tjej kommer att älska idén och vi kommer att ha det riktigt skönt när vi väl är där och genomgår en sån behandling, plus att det kommer att bli som grädden på toppen av kakan, vi kommer att må så mycket bättre och få de där vårkänslorna att explodera. Det är i alla fall vad man kan hoppas, jag tror i alla fall att min tjej kommer att gilla det och ni som läser borde definitiv testa.

Jag kanske berättar för er mer om detta äventyrliga skönhetsbehandling en annan gång, än så länge, ciao ciao som italienarna säger.

 

Tiden går på tok för fort alltså. Här om dagen låg det 20 cm snö på marken och nu kan man börja se knoppar på träden. Man vaknar upp till ljusa mornar och kvittrande fåglar utanför fönstret. Helt underbart att våren kommer med stormsteg efter dessa långa mörka månader. Något annat som man också märkt det senaste dagarna är att alla verkar vara kära och detta har gnuggat av sig på även detta par. Jag fick en impuls och bokade in oss på ett spa i Göteborg nästa helg, som en liten överraskning till flickvännen. Det var väldigt roligt att se hennes reaktion. Hon var helt oförberedd på överraskningen. Tror till och med att jag såg några tårar. Första pris till bästa pojkvännen går till… Mig!!

Jag har redan planerat schemat för hela dagen. Först spa med parmassage, bastande och självklart lite jacuzzihäng. Sedan avrundar vi spandet med deras kända charkbricka och till det lite bubbel. Sen till hotellet där vi byter om och gör oss i ordning innan vi tar stan. Jag har undersökt vilka restauranger som rekommenderas i Göteborg på Google, hittade flera stycken som jag blev sugen på men bestämde mig efter ett tag för en Tapas restaurang som heter El Toro Bravo. Efter lite smårätter skall vi ut och dansa bachata på en dansklubb. Tjejen älskar att danska och jag är väl inte helt hopplös heller. Man har ju ändå buggat när man var yngre och spänstigare.

Det var allt för mig den här gången, nu måste jag rusa iväg till Byggmax på lunchen. Jag har tänkt att starta ett stort projekt där hemma. Ska bygga ett köksbord åt oss. Blev inspirerad när jag halkade in på en DIY konto på Facebook. Såg riktigt coola köksbord, lite lantliga där dom hade målat dom i kaffe för att få till en rustik varm färg på träet. Är säker att jag också skall kunna slänga ihop ett bord minst lika fint som det exemplen som jag har sett.

Hallå i stugorna! Ny vecka, nya möjligheter, right?

Jag har så himla mycket energi efter helgen, den blev otroligt lyckad och tjejen var mer än glad över presenter, överraskningar och såklart gästerna som kom på kalaset. Ett par av familjemedlemmarna bor några timmar bort, så det finns alltid saker att prata om när man ses och alla är extra glada eftersom man ofta inte setts på ett tag.

Hemma hos oss kommer vi fortsätta på vardagslyxspåret även denna veckan och laga en del goda middagar. Jag och tjejer har bestämt att i alla fall en kväll i veckan ska den ene laga något riktigt smaskigt till den andra, så turas vi om vems tur det är. Dessa härliga middagar brukar infalla på onsdagar, då har vi sällan något annat planerat och varför inte lyfta lillördagen till dens rätta bemärkelse? Nu på onsdag är det min tur att laga middag och jag har tänkt prova på något jag aldrig gjort innan, vild chansning kanske, men jag hoppas jag lyckas. Jag ska nämligen laga paella. Nördig som man är så har jag läst på lite om detta för att ge mig själv de bästa förutsättningarna och i eftermiddag efter jobbet ska jag åka iväg och inhandla en paellapanna, det ska tydligen underlätta det hela. Och man litar ju på vad man läser, eller? Skämt och sido, källkritik har man väl ändå.

Så, vad tycker ni om vädret då? Jag tycker det är otroligt härligt med snö faktiskt, njuter så fort jag går utanför dörren. Även om man får passa sig, idag har jag varit nära på att vurpa säkert fem gånger. Alltid i följd av såna där graciösa reaktioner – ett kvävt skrik och en snabb titt omkring så ingen såg. Träningen börjar ju sätta sina spår volymmässigt, men graciös, det kommer jag nog aldrig bli. Snarare tvärtom, mer kylskåp. Så den dagen jag väl drattar okull ute i snön så kommer jag nog behöva hjälp för att komma upp igen, haha! Men, tack vare snön så blir man ju onekligen sugen på att åka skidor och jag har kikat lite på stugor i fjällen som man passa kompisgänget, det svåra är ju att vara spontan när man är flera stycken bara. Ta ledigt och grejer, det är ju inte alltid att det funkar. Men jag ska lägga fram förslaget i alla fall, annars kanske det blir att bara jag och tjejen åker. Lite härlig snöåkning, bastubad, after ski och go öl. Det skulle sitta riktigt fint!

Det var allt jag hade för idag, hörs snart igen!

Det vankas födelsedagsfirande

 

Hej på er! Hoppas ni har den där härliga fredagskänslan och är taggade på helgen, det är jag! Hemma hos oss blir det födelsedagsfirande för tjejen, middag på restaurang och kanske en tur på stan. Vi både är lite sugna på att kolla i inredningsbutiker. Imorgon fyller tjejen år och vi har bjudit hem både hennes familj och min, det blir spännande att se om det går att duka så att alla får plats. Vi har tänkt bjuda på potatisgratäng och fläskfilé fylld med fetaost och soltorkade tomater, det brukar vara ett säkert kort som alltid går hem. Till det en fräsch grönsallad och bröd.

Eftersom det blir firande med familjerna imorgon så ska jag överraska henne med restaurang besök ikväll. Så jag hoppas att hon inte hinner läsa det här inlägget innan hon kommer hem sen, hehe. Jag har bokat bord på Pinchos som är hennes nuvarande favorit, sötpotatispommesen där är ju helt magisk, håller ni med? Dessutom har dom ju väldigt snygga drinkar också och jag tänker att vi ska fira och unna oss ordentligt ikväll. Hon fyller inte jämt eller så men det tycker jag inte spelar någon roll, har man en anledning att fira så ska man göra det!

Om valet av restaurang är lätt när det kommer till att överraska min flickvän så är valet av present desto svårare. Och som jag har klurat på detta. Jag har till och med pratat med hennes mamma och hennes bästa kompis om hon har nämnt något speciellt som hon skulle vilja ha. Men det har hon ju såklart inte. Så då funderade jag istället på vad hon skulle ha nytta av just nu och kom fram till att något som hör ihop med träningen kanske passar bra. Vi tränar ju båda ganska ofta och tvätthögen brukar växa väldigt fort med illaluktande träningskläder. SÅ, lite nya träningskläder fick det bli, bland annat en färgglad t-shirt och ett par träningsthights. Jag hoppas att hon blir glad! Jag ska även ge henne frukost på sängen imorrn, amerikanska pannkakor och pocherade ägg. Så ska hon få en skattkarta och ledtrådar för att lista ut vart jag har gömt presenten någonstans. Jag tycker själv att det är så löjligt roligt att fylla år och därför vill jag fixa och överraska lite extra även när tjejen fyller år. 

Så, nu ska jag stryka skjortan och ställa mig i badrummet och raka mig, man vill ju vara extra fräsch en kväll som denna.

Trevlig helg vänner!

Hej än en gång kära läsare!

Jag hoppas och tror att helgen har varit till nöje för er alla.

Kanske har ni umgås med vänner eller spenderat tid med familjen. Eller så har ni som jag spenderat hela helgen ihop med den personen som betyder mest för er.

Jag och min flickvän har tagit tag i vårt hem det senaste. Vi vill göra det till vårat helt enkelt.

Innan har det känts som att det mest är hennes då det var jag som flyttade in till henne.

Detta för att hennes lägenhet hade ett mycket bättre läge och var en 3a gentemot min 1 1/2a som inte hade varit tillräckligt stort för oss båda.

Jag har nu försökt att få igenom lite små förändringar för att få det att kännas mer som vårat istället för hennes och det har jag gjort genom att hänga upp lite motivationstavlor och andra snygga inredningsdetaljer och sett om hon reagerar på dem. Det har hon alltid gjort men alltid positivt och låtit dem sitta kvar. Detta är ju ganska små förändringar men det har känts väldigt bra att hon har släppt in influenser från mig också.

Vi har pratat en del kring hur vi båda kan jobba efter att göra det till ett hem för oss båda och bestämde oss för att renovera i vardagsrummet. Vi ska köpa bra och prisvärda möbler från stilino samt att vi ska måla om och byta ut alla lampor. Många handlar ifrån IKEA men jag har gjort en del research och kommit fram till att Stilino har ett mer prisvärt utbud med möbler som kommer att passa oss perfekt. Min flickvän har också kollat och vi är redan överens om vilka möbler vi kommer att ta in. Jag har också hört att vi ska göra om på kontoret i simhallen och jag kommer absolut att rekommendera dem att handla från samma företag då det kan spara oss pengar som kan läggas på något annat.

Det ska bli härligt att ha ett projekt tillsammans med henne och jag ser fram emot att jobba tillsammans med detta. Min tro är att vi kommer att komma närmare varandra och skapa ett starkare band genom detta gemensamma projekt.

Nu måste jag återgå till arbetet då min lunch är över. Har ett gäng säkringar som har krånglat och det är nu kolsvart inne i barnpoolen. Wish me luck!

Tack för att ni tog er tid öven idag. Hoppas att ni får en fortsatt bra dag.