Hej på er!

Trots nytt jobb och planering av USA-resan så kan jag inte låta bli att gå runt och klura på hur vi kan utvecklas och bli en mer attraktiv förening, kollade lite på konsult ISO 9001 som är konsulter som skall kunna öka kvalité för våra medlemmar, vi brinner för paddlingen och i vår klubb så finns det säkert flera människor där ute som inte vet om oss än som skulle passa perfekt i gänget. Alla som hittat till oss de senaste åren har ju gjort det genom att dom har blivit tipsade av någon bekant, men jag tänker att vi kanske kan få större genomslag om vi använder sociala medier som är så populärt just nu. Det verkar som att alla har en sida på både instagram och Facebook. Sen finns det tydligen något som heter snapchat också men det har jag inte så bra koll på. Jag tänker att vi ska börja enkelt så att det inte blir ytterligare en grej som tar massa onödig tid när vi egentligen bara vill vara ute och paddla.

Eftersom jag är ordförande så är det mitt ansvar att ta tag i saker, så jag ringde runt till resten av styrelsen och frågade vad dom tycker. Dom flesta är äldre än mig och har ännu sämre koll på vad sociala medier egentligen handlar om och hur man ska använda det för att väcka uppmärksamhet, så svaret blev i consensus JA, om jag löser det. Vilket gjorde mig väldigt glad, det är alltid en härlig känsla när man känner att man är på väg framåt. Instagram blir nästa steg för Kanotklubben.

Jag har ju själv ett instagram-konto, där jag följer lite olika atleter och människor som inspirerar mig, men mer erfarenhet än att jag gillar bilder och kommenterar något då och då har jag inte. För att lära sig så måste man ju testa sig fram och nu i eftermiddag har jag klickat mig runt på olika konton och tittat vad dom har gemensamt och vad som skiljer dom åt. Det jag förstår är ju att det i det stora hela handlar om att visa upp sin verksamhet i bilder. Eftersom det alltid händer roliga saker när vi är ute och paddlar, man möter djur, ser något häftigt träd eller har man otur så välter kanoten, så är det alltid någon som fipplar upp mobilen för att ta en bild. Så bilder ska nog inte vara något problem för oss. Ska skicka ett mail med en gång till hela klubben och be dom skicka sina bilder till mig.

Innan jag skapar ett konto till klubben ska jag google marknadsföring instagram. Jag vill ju se till att göra allt rätt från början. Tänk va roligt om andra människor som gillar att paddla kanot hittar oss och börjar följa vårt arbete, eller människor som aldrig paddlat förut men verkligen vill testa. Nu ska jag klicka vidare på instagram och se ifall det finns andra kanotklubbar som jag kan börja följa för att få lite inspiration.

Jag håller er uppdaterade!

Låna grejer

Tjena Tjena! 

Har våren börjat hos er också? Det har den här och det är grymt gött! Frun hittade snödroppar i trädgårdslandet och igår grillade vi ute med några vänner och delade på en back öl, John hade med sig från ett lokalt bryggeri i fjällen där han varit en vecka med jobbet på skidsemester. Ibland är livet verkligen helt perfekt för stunden, det gäller att vara tacksam för de stunderna. Blev rätt nerkyld dock av att vara utomhus så länge och stillasittande, men det löste ju sig av att vi har en bastu hemma där frun o jag sedan avslutade kvällen, som pricken över i:et. 

Kör på “det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” denna veckan också, så lager på lager av funktionskläder, underställ i merinoull och en bra vindtät skaljacka. Ska nämligen låna en polares speedheater infrared paint remover för att ta bort den flagnande färgen på två av kanoterna och sedan måla om dem. Har dragit mig för att göra det eftersom det skulle ta så lång tid, men så fick jag tipset om detta av polaren som jobbar som snickare så han vet vad han snackar om. Enligt honom ska det gå sjukt fort att få bort den gamla färgen så här så det ska bli kul att prova faktiskt. Och så jävla nice om det faktiskt funkar så får i ordning kanoterna innan säsongen drar igång igen.

Men nu först har jag lovat frun att hjälpas åt med att beskära äppelträden, fullt med vattenskott på dem och dags att såga bort det nu innan det börjar komma blomknoppar på dem. Vi var ute en timme häromdagen och beskar ett av träden, två träd kvar att göra iordning så blir några timmars jobb till. Alltid är det något att fixa med en stor trädgård, vilket vi ju båda älskar. Det ger ju belöning sen, som med träden – fantastiskt att få runt hundra kilon äpplen sen i sommar. Vi brukar koka mycket av det till äppelmos, men också byta bort mot bär och annat med grannar och polare. 

I utbyte mot lånet av speedheater infrared paint remover har jag lovat min polare att han får låna en av kanoterna över en helg sen gratis, båda är väldigt nöjda med utbytet. Var ju såhär folk gjorde mer förr och som man pratar om i samband med cirkulär ekonomi, vilket är en bra idé enligt mig. 

Hörs.

Planerar inför sommaren

Hej på er! 

Kliar det i er också att våren kommer så man kan börja paddla kanot igen i våra vackra sjöar och vattendrag? Det gör det definitivt för mig, längtar till säsongen drar igång igen. Men nu innan så passar jag på att ordna med diverse grejer som inte blivit av på ett tag. Bland annat jag har fixat en ny lastare för våra kanoter som vi hyr ut, hittade en för en bra peng på nätet som är begagnad men  som ändå var i bra skick. Fast däcken skulle behöva uppdateras, så nu är nästa steg att beställa nya entreprenaddäck till den. Just spenderat en stund med att läsa på först om olika typer av däck och vad man ska ha till just en lastare, alltid lär man sig något!

Jag har även uppdaterat medlemslistorna, mailat till alla adresserna och förnyat de som önskar stanna kvar i nätverket men som hade nya kontaktuppgifter. Skickade med en rabattkod för de som värvar nya medlemmar, ska bli spännande att se om det ger något resultat. Har även postat upp lite kommentarer (eller kanske rättare sagt delvis reklam) på trådar om kanoter och friluftsliv i olika forum på nätet. Funderar på att gå en distanskurs på trekvarts fart för att lära mig mer om digital marknadsföring och sånt. Jag är ju främst en hobby nörd när det kommer till kanoter – inte en entreprenör som måste tjäna multum på det. Är nöjd om det går runt bra och allt funkar smidigt med nöjda kunder och gillar möjligheten att dela det roliga med att paddla kanot med olika människor.

Ytterligare en fundering just nu är också på om det är dags att utöka antalet kanoter till uthyrningen. Corona verkar ju hålla i ett tag till så kanske blir även kommande sommars semester på hemmaplan här i Sverige för många. I så fall kanske fler kommer att vilja hyra kanoter, vore ju skoj. Får räkna lite på det och diskutera med frugan. Galet att corona redan hållit på i ett år, känns som lång tid på ett sätt. Kanske för att vardagen blivit mer enahanda nu än innan corona eftersom man är begränsad på den sociala fronten och spenderar den mesta tiden hemma. Skönt att det är vår snart så man kan umgås utomhus mer, ser fram emot att grilla vid ett vindskydd med vänner. Eller kanske rentav övernatta också i vindskyddet.

Hörs igen!

Kanotsommar

Hej på er! 

Hoppas att ni har haft en fin kanotsommar? Tack och lov är det ju coronavänligt att kanota och sommaren har varit fantastisk fin med massor av sol. Sambon och jag har varit ute nästan varje helg, flera gånger har vi dessutom tagit med tältet och slagit läger över natten i skogarna intill sjöarna, riktigt fina stunder att minnas nu i vintermörkret. 

En historia att skratta åt såhär i efterhand är den gången på semestern i somras när frugan och jag planerat för att paddla en längre sträcka och tälta i tre dygn. Vi hade förberett oss väl med bra utrustning, rätta kläderna och mat i pulverform som är lätt att bära med och går snabbt att tillaga. 

Eftersom min sambo är noga med att få i sig så hälsosam mat som möjligt hade hon dessutom tagit med sig superfood vitlök. Får erkänna att jag tyckte hon överdrev lite och eftersom jag inte är ett stort fan vitlök så lät jag henne ha det för sig själv. Men där tog jag fel! Gissa vem som låg däckad med förkylning hela semestern efter en regnig natt ute i skogen… Sambon mådde såklart finfint trots regnet och blev inte förkyld.

Jag letar efter pokaler

Hej allesammans,

Så en vän och jag har planerat på senaste tiden att få igång en tävling ute till sjöss! Eftersom vårvädret är här och det bara blir varmare och varmare, så har vi börjat fundera på att dra igång den här tävlingen bland våra vänner och bekanta. Vi måste dock ta i beaktande att coronaviruset kan ställa till det. Jag är iallafall lite rädd för framförallt min sambo, hon har astma, så jag är kinkig men samtidig tänker jag att den svenska strategin att inte stoppa landet är bra. Vi fortsätter leva som vanlig och vi hoppas på det bästa.

Så, vi har börjat smida planerna och jag har börjat träna lite. Att vara ute på och paddla gör man ju själv, så ingen risk för smitta där, inte. Jobbet just nu är galet trist, jag har fått en sån där permittering, så något måste jag göra av min lediga tid och jag har mycket svårt för att vara hemma och göra nada. Så, paddla kanot känns som den perfekta aktiviteten och det blir bara bättre och bättre med vädret, så det finns inget som stoppar mig (om inte jag får det där coronavirus).

Men tävlingen ja! Vi har iallafall börjat diskutera saken och börja planera, bland mina uppgifter är att designa själva tävlingen alltså vad som ska hända under tiden samt att titta efter kanot pokaler. Jag har börjat iallafall med pokalerna, har sett en hel del saker ute på nätet men har inte bestämt mig än för vad jag ska föreslå för de andra. Inga beslut får tas ännu, utan vi ska endast komma med idéer, vi ska utreda hur vi ska göra, vad vi ska köpa och sen får vi fortsätta smida planerna med lite mer krut på fingrarna, så vi gör det här rätt. Det ska iallafall bli riktigt riktigt kul om vi kammar hem det här projektet.

Ta hand om er i dessa oroliga tider.

 

Högsäsong och mycket att göra

Hallå där alla!

Det var verkligen ett tag sen jag skrev känner jag men sommaren har startat med sådan fart att jag hinner göra allt under min vakna tid och sen sover jag, sen kör jag på igen. Det här är högsäsong för mig. Min sambo hjälper mig något otroligt mycket men just de senaste veckorna har hon varit så upptagen med en tävling hon ska på. Det har tagit mycket tid ifrån oss båda men tävlingen är om ett par dagar och efter det så blir det lugnare för henne och då kan hon stötta mig med kanotklubben. Jag hoppas hon vinner för hon har kämpat så hårt!

Bland kanotklubben och vaktmästeri-jobbet har min sambo dock börjat prata om fillers alingsås. Där kan man tydligen få en snygg ansiktslyft, för hon känner att hon behöver det. Jag kan tycka att det är lite svårt att säga nej. Jag vet att det inte är första gången hon säger så. Jag tycker ändå att man ska göra saker som gör en glad. Jag startade min kanotklubb av ren hobbykänsla och än idag är det något jag verkligen brinner för. Nu säger inte jag att min fru ska hålla på med fillers hela livet men gillar hon det, så bör hon göra det.

På tal om vaktmästeriet, så har det varit så galet mycket jobb där senaste tiden men sedan några dagar tillbaka verkar det börja lugna ner sig, vet inte om det är att många familjer har åkt på semester men det är skönt att få lite lugnare dagar. Det har varit annars en rätt upptagen tid. Nu ska jag koncentrera mig mer på klubben, då jag och min fru har lite planer på att kunna ta ledigt i slutet av sommaren (vi får se). Om vi kan ta en bra ledig tid, så kanske åker vi utomlands på en liten upptäcktsfärd.

Hoppas ni alla har det riktigt bra!

Det har varit en fantastiskt och galen vecka. Kanske inte den bästa starten på en vecka som man hade hoppats på, då min bil havererade på väg till jobbet i måndags, mitt upp i ett väldigt spännande program som jag lyssnade på Svensk Radio. Men trots detta har allt ändå rullat på rätt smärtfritt. Haha rullar kanske inte va rätt ord om man säger så men ni förstår säkert vad jag menar. För dom som känner mig är jag utom desslikes dålig på bilar. Helt okej på att köra dom men utöver det är jag helt hopplös. I detta fall hade jag ignorerat en av det röda lamporna lite för länge och vem visste att man faktiskt behöver luft i däcken. Hahaa

Falk kom för att hämta mig där strandad på kanten av motorvägen. Jörgen som bärgaren hette skrockade glatt när han såg att jag hade ett däck i bagaget och alla tillbehör, så egentligen ”borde” jag inte ringt dom utan bara bytt ut det söndriga däcket med ett nytt. Men han förstod snabbt att jag var helt hopplös, så medans Jörgen bytte mitt däck stod vi och snackade ett tag. Han var en riktigt trevlig karl, en sån där stereotypisk macho man, sketen om händer och ansikte av sot och olja, färgglada arbetar kläder även dom lortiga, en kraftig Sibylla mage hade han också. Han tog tag i magen och kastade back huvudet när jag sa att jag aldrig tidigare bytt däck tidigare, statspojke som jag är. Detta var för honom en helt främmande tanke att en vuxen man inte skulle kunna byta ett bildäck,men så illa var de. Medans han satte på däcket pratade han utbildande vad han gjorde, i hoppet att jag skulle lära mig något på kuppen. Så detta var alltså inte en så farlig upplevelse. Utan snarare riktigt trevlig! Och vem vet nästa gång jag kanske klarar mig.

När Göran var klar med däckbytet och lagt mitt gamla däck i bagage skakade vi hand och Göran sa att jag var välkommen förbi deras verkstad om jag ville lära mig mer om bilar. Han sa – ”Hälsa från mig så vet grabbarna vem som skickade dig.” Jag lovade att tänka på saken. Men tanken blev kortvarig när jag såg hur smutsig min hand var efter att ha skakat Görans hand. Jag är helt enkelt inte byggd för att arbeta med bilar.

Fredags-feeling

Hej på er!

Hoppas ni mår bra, det gör jag! Det är fredag och solen skiner, jag har precis avklarat ett spinningpass på lunchen och det är bara 2 timmar kvar tills jag ska hem till min underbara flickvän, megamysa fredags-style och ha en hel helg att se fram emot tillsammans med den jag älskar mest! Hur skulle jag inte kunna må bra?!

Hela dagen idag har både jag och alla kollegorna haft värsta fredags-feelingen, dagen har gått relativt snabbt och jag har haft mycket att göra hela dagen, det gillar jag! Jag har varit produktiv och dagen har gått fort, riktigt skönt. Jag pratade med en kollega rätt länge förut om han och hans tjejs bröllop som dom håller på att planera, riktigt spännande att höra hans tankar och ideéer och jag kan verkligen se hur lycklig han är när han pratar om det, härligt att se, han har verkligen träffat the one. Jag vet ju att jag träffat min the one också, frågan är när jag tar modet till mig och ställer den stora frågan..

Han nämnde iallafall att de funderar på att hyr en kock vilket han frågade mig om vad jag tyckte, och jag sa har ni budgeten på det så kör, det kan nog vara riktigt nice att få både förrätt, varmrätt och desserten lagad av en riktig kock! Jag ska ju liksom komma med, och jag älskar ju mat haha!

Appropå bröllopet, måste jag ju köpa någon riktigt fin bröllopspresent till honom och hans då fru(!), så jag och min tjej ska nog in till stan en sväng i helgen och kan passa på att kolla efter något då. Resten av helgen tänkte vi bland annat gå ut på en lång och härlig (förhoppningsvis solig) promenad ute i vår favoritskog med hunden på söndag. Vi tänkte ta med lite matsäck ut också och laga lunch ute i skogen, vi älskar ju sånt där så vi hoppas på strålande sol och en mysig söndag ute i det friska.

På söndag eftermiddag får vi också besök av min flickväns syster som ska stanna 2 nätter hos oss tills på Tisdag alltså. Det ska bli kul, tjejerna har båda ledigt men jag jobbar tyvärr både måndag och tisdag. Jag tänkte dock att jag kan sammanstråla med dom efter jobbet och hitta på något kul på måndag kväll.

Nu ska jag fortsätta med det sista på jobbet här och snart avsluta för dagen, hoppas ni haft en riktigt härlig vecka och att er helg blir underbar. Så hörs vi snart igen!

Hejsan!

Hej på er!

Hur står det till med er? Med mig är det bra iallafall, det är tisdag och solen skiner. Jag jobbar kortvecka idag tack vare påskhelgen, så jag är ledig både torsdag och fredag faktiskt, vilket betyder att det är “fredag” imorgon redan, haha! Har ni några planer för påsken? Firar ni påsk?

Min kära sambo har också tagit ledigt så det blir härligt att ha lite långhelg tillsammans, vi hade tänkt förbereda vår uteplats inför sommaren. Städa altanen, vi brukar skölja av allt trä och skrubba, sedan tvättar vi av alla möbler. Vi hade tänkt plantera lite blommor också så det känns mysigt!

På tal om ingenting, jag ringde precis ett samtal till tandläkare i hisingen, jag har känt hela helgen att en tand är väldigt vass. Jag tror att jag råkade bita av den på lunchen i fredags så jag tänkte att det är bäst att kolla upp! Jag vet att min bror var med om samma sak för något år sedan och det är ju mindre roligt. Men förhoppningsvis är det inte en lika stor bit som försvunnit som det blev för honom. Ibland kan det ju kännas som större än vad det är. Ibland tycker jag att när man har en plita eller ett litet sår i munnen så känns det jättestort och så kikar man in i munnen och där ser man världens minsta sår.

Ja nu börjar ju säsongen för kanotkubben snart också! Kom att tänka på det när jag ser solen strimma in genom förnstrerna här på kontoret, underbart tycker jag! Kanske att det blir en liten städning av min och sambons konoter i helgen också.

Ni får ha det så fint sålänge hörrni så hörs vi snart igen!

Vårkänslor och skönhetsbehandling.

Hallå alla vårkänslor-fyllda människor,

Det är så härligt att solen börja lysa mer om dagarna, den här känslan som kommer fram när man börjar övergå från vinters mörka tider till de ljusa morgnarna, de ljusa eftermiddagarna, kvittrande fåglar, det är helt enkelt underbart. Dock var det ju så att jag stod en sån där vacker morgon framför spegeln i badrummet, jag hade precis duschat. Poängen med att duscha är att man ska känna sig fräsch och nästan som ny och viss, på ett sätt kände jag det men när jag kom närmare spegeln såg jag mig själv. För tusan vad jag behöver en ansiktsrengöring kände jag.  Jag måste göra nåt åt saken, speciellt nu när man liksom börjar få dessa vackra känslor som våren framkallar. Det bästa med den här idén är att min tjej kommer att älska det, för hur många gånger hör man sin kille säga: Du babe, ska inte vi köra en ansiktsrengöring?

Frågan är, hur går en ansiktsrengöring till? Ni som har mer erfarenhet, vad vet ni om saken? Själv föreställer jag mig att man blir skrubbad med nån skön ansiktssvamp och nån god kräm för ansiktet. Jag har något avlägset minne av att min mamma blandade typ socker och yoghurt och så gick hon runt huset med det på ansiktet. Det var lite märkligt tyckte jag då. Hur som helst, jag tror min tjej kommer att älska idén och vi kommer att ha det riktigt skönt när vi väl är där och genomgår en sån behandling, plus att det kommer att bli som grädden på toppen av kakan, vi kommer att må så mycket bättre och få de där vårkänslorna att explodera. Det är i alla fall vad man kan hoppas, jag tror i alla fall att min tjej kommer att gilla det och ni som läser borde definitiv testa.

Jag kanske berättar för er mer om detta äventyrliga skönhetsbehandling en annan gång, än så länge, ciao ciao som italienarna säger.